...Több mint 25 éve irányadó a fitneszben

LÁTOGASSON EL
SZAKÜZLETEINKBE!

OTTHONI FITNESZGÉP SZAKÜZLET

1085 BUDAPEST, JÓZSEF KÖRÚT 83.
TEL: +36 1 267 4921, +36 1 318 7159

KETTLER FITNESZGÉP BEMUTATÓTEREM

1173 BUDAPEST, CSOMAFALVA UTCA 2. A/33-34.
TEL: +36 1 426 1126

PROFESSZIONÁLIS FITNESZGÉP BEMUTATÓTEREM

1173 BUDAPEST, CSOMAFALVA UTCA 2. A/35.
TEL: +36 1 200 4451

Kérdése van?

Tel: +36 1 200 4451, +36 1 267 4921

Telefonon kollégáink H-P: 10:00-18:00 óra között fogadják hívását.

Kérdése van?

Tel: +36 1 200 4451, +36 1 267 4921

Telefonon kollégáink H-P: 10:00-18:00 óra között fogadják hívását.

Lábizom

A comb izmai testünk legnagyobb izomcsoportját adják, épp ezért alaposan és rendszeresen meg kell edzenünk, ha eredményeket szeretnénk felmutatni. Pár sorozat lábnyújtás és lábhajlítás bemelegítésnek elég ugyan, de teljes körű edzés gyanánt igencsak kevés. Ezt az edzést nem lehet megkerülni, ha egy picit is komolyan vesszük a mozgást. A nagy súlyokkal, alacsony ismétlésszámmal végzett guggolás erőssé teszi a lábakat, viszont rendszeres és kimerítő kardió edzéssel is meg kell támogatnunk az edzést ahhoz, hogy lábunk izmai erősek, formásak és rugalmasak legyenek. A láb izmainak erősítése céljából a guggolás vagy a lábtolás első helyen szerepel. Szintén nagyon fontos gyakorlatok a combfeszítés, a combhajlítás, valamint combjaink közelítése- és távolítása az erre alkalmas eszközökön. Lábunk további fő izomcsoportjai a lábszáron találhatók, ezek együttesen alkotják a vádli izmait. A vádli egy igen nehezen alakítható izomcsoport, nagymértékben befolyásolja formáját a magunkban hordozott genetikai kód. A vádli izmai három fő részből állnak. A legnagyobb részt az teszi ki, amelyik a lábfejet feszíti, ez pedig a kétfejű lábikra izom. Ez gyakorlatilag a láb hátulján látható izom, amely a térdünktől egészen a bokánkig húzódik. 

A kétfejű lábikra lehet fent vagy lent tapadó változat, ez egyéntől függ. A magasan tapadónál az izom rövidebb, míg az alacsonyan tapadónál hosszabb. Ez genetikai adottság, nem lehet megváltoztatni és sajnos a rövidebb izommal rendelkezőknek jóval nehezebb fejleszteni a vádlit. A vádli másik része a gázlóizom, amely a kétfejű lábikra alól indul. A harmadik rész egy egészen kicsi izom, szinte teljes hosszában a kétfejű lábikra alatt halad és az Achilles ínban végződik, ez az izom azonban érdekes módon nincs mindenkinél kialakulva. Általános beidegződés, hogy a vádlit minden nap kell edzeni, azonban ez a mai tudásunk szerint túledzéshez vezethet, ami tudvalevően gátolja a fejlődést. A vádli edzése lehetőség szerint heti egyszer vagy kétszer történjen, az edzések elején. Minden vádli edzésen három gyakorlatot végezzünk, amiből két gyakorlat egyenes lábbal, a harmadik pedig hajlított térddel történjen a maximális eredmény elérése érdekében. Minden gyakorlatból három sorozatra van szükség, valamint felváltva alkalmazzunk alacsony és magas ismétlésszámokat is. 

Ideális fitnesz gépek a hasizomzat fejlesztésére:

Legnépszerűbb termékek

Díjmentes tanácsadás

Kérdése merült fel? Keresse szakértő kollégáinkat bizalommal

A lábizom edzése olyan, mint a legerősebb alapok lerakása egy sikeres jövőhöz. Amikor az alapjaid erősek, akkor bármilyen magasra emelheted az álmaidat. Az edzőteremben végzett kemény munka nem csak a lábizmaidat erősíti, hanem a karakteredet is formálja. Az életben is hasznos leckeit tanulhatsz: állj meg erősen, légy kitartó, és ne hagyd, hogy bármi is gátoljon az útadon. A lábizom edzése nem csak a lábaidat fejleszti, hanem az akaratodat is erősíti.

Tóth Péter,
kiemelt személyi edzőnk ajánlása