Garancia

A Tunturi, Robust, Kettler, Nautilus, Schwinn, Bowflex, Precor, Matrix, Vector Fitness, Gym80 és Robust Gym termékcsaládok hivatalos forgalmazási jogköre Magyarország vonatkozásában cégünkhöz, a Pán-Trade Kft.-hez tartozik. Az említett márkák termékeivel kapcsolatban felmerülő garanciális, illetve garanciális időszakon kívül eső szervizproblémák a leggyorsabban, a legfelkészültebb szakértői háttérrel és a legpontosabb alkatrész ellátással a Pán-Trade Kft.-nél kerülnek rendezésre.

Garanciális feltételek

Cégünknél, a Pán-Trade Kft.-nél vásárolt fitnesz termékek gyártói garanciával rendelkeznek, mely csak és kizárólag a Pán-Trade Kft. munkatársai által szabályosan kiállított számlával vagy blokkal érvényesíthető. A garancia a jótállási időszakon belül felmerülő, megmunkálásból vagy anyagminőségből eredő gyártói hibákra vonatkozik. A Pán-Trade Kft. saját hatáskörében határozza meg, hogy a meghibásodott alkatrészeket, valamint termékeket javítja, illetve cseréli. A garancia akkor és csak akkor érvényes, amennyiben a termék a Pán-Trade Kft. által az adott termékre vonatkozóan jóváhagyott környezetben kerül használatra. A jóváhagyott termékspecifikus használati környezet a Pán-Trade Kft. által a termékhez mellékelten biztosított használati útmutatóban kerül megjelölésre. A Pán-Trade Kft. három használati környezetet különböztet meg:

  1. Otthoni: a terméket csak és kizárólag ugyanabban a háztartásban élők használják.
  2. Félprofesszionális: a terméket korlátozott számú felhasználókból álló csoport használja, a használat jellege és környezete közel áll az otthoni vagy ellenőrzött használathoz, például iskolákban, szállodákban, vállalatoknál, irodaházakban, stb. A zárt közösségi használati környezetben ajánlott működési időtartam maximum öt óra naponta.
  3. Professzionális: a termék hozzáférhető a felhasználókra vonatkozó korlátozás nélkül edzőtermi környezetben. A használat nem csak ellenőrzött formában történhet.

Kérjük, tekintse meg a jótállási időtartamokra vonatkozó következő táblázatot! A váz a fitnesz termék alapszerkezete, mely a termék használati útmutatójának alkatrész listájában kerül pontos meghatározásra.

Jótállási időtartamok

Termékcsoport Működési környezetVázszerkezetFutópad motorElektromos alkatrészek
Kettlerotthoni5 év3 év2 év*
Robustotthoni3 év2 év1 év*
Schwinnotthoni5 év3 év2 év*
Nautilus, Bowflexotthoni5 év3 év2 év*
Robust Premiumotthoni10 év3 év2 év*

Jótállási időtartamok-Tunturi- otthoni felhasználás

Tunturi CardioVázszerkezet Futópad motorElektromos alkatrészekEgyéb alkatrészek
Cardio Fit2 év*2 év*2 év *2 év *
Fit5 év3 év2 év *2 év *
Competence10 év10 év3 év 3 év 
Performance15 év15 év3 év 3 év 
Endurance20 év15 év3 év 3 év 
Platinum PRO20 év15 év3 év 3 év 

Jótállási időtartamok-közösségi felhasználás

Márka Vázszerkezet  Futópad motor Elektromos alkatrészek Egyéb alkatrészek
Platinum PRO 5 év 5 év 3 év 3 év
Robust GYM 10 év 2 év *
Vector Fitness 10 év 3 év 3 év 2 év *
Matrix Fitness 10 év 3 év 3 év 3 év

 Amennyiben a termék bruttó értékesítési ára meghaladja a 270/2020. (VI. 12.) Korm. rendelet
1.§ (1) bekezdésében megadott értékhatárt, a termék jótállási ideje a vonatkozó Korm.
rendelet szerint módosul.


A jótállás időtartama a 270/2020. (VI. 12.) Korm. rendelet szerint:
I. 10 000 forintot elérő, de 100 000 forintot meg nem haladó eladási ár esetén 1 év,
II. 100 000 forintot meghaladó, de 250 000 forintot meg nem haladó eladási ár esetén 2 év,
III. 250 000 forint eladási ár felett 3 év.

GARANCIÁLIS KORLÁTOZÁSOK

A garancia csak és kizárólag normál, a termékek használati útmutatójában meghatározott és annak megfelelően előírt körülmények és használat esetén érvényes annak feltételeként, hogy az összeszerelés, beüzemelés és karbantartás a használati útmutatóban megfogalmazottakkal összhangban történik. Garanciális kötelezettségvállalás a gyártót sem és a forgalmazót sem terheli a garancia korábban ismertetett feltételeinek részleges vagy teljes elmulasztása, hiánya vagy megszegése esetén. A jótállási időszak a vásárlás napjával kezdődik. A garanciát csak és kizárólag az eredeti vásárló érvényesítheti. A javítások nem hosszabbítják meg a garancia időtartamát. A garanciális feltételek országonként eltérőek lehetnek.

A garancia nem érvényes a Pán-Trade Kft. szervizén kívül végzett beavatkozás, javítás, bővítés és átalakítás esetén. A garancia továbbá nem érvényes a helytelen szállítás, tárolás, erőszakos külső behatás, illetve elemi csapás okozta rongálódás, szakszerűtlen kezelés, poros, párás és nedves környezetben való használat, valamint természetes elhasználódás esetén.

FONTOS! A garanciális szervizelés díjmentes a jótállási időszakban. Abban az esetben,  ha vásárló garanciális jellegű hibának vélt meghibásodáshoz kéri szervizünk segítségét, viszont a szervizes kollégáink a helyszínen megállapítják  és rávilágítanak arra, hogy a meghibásodás a felhasználó figyelmetlenségéből vagy a termék helytelen használatából ered (A termék használati útmutatójában leírtakat nem vette figyelembe), abban az esetben kiszállási és munkadíjat számolunk fel az alábbiak alapján.

kiszállási díj Budapesten: fix bruttó 7.000 Ft,

kiszállási díj vidékre: fix bruttó 7.000 Ft + bruttó 130 Ft / km-díj, (Telephely: 1173 Budapest, Strázsahegyi dűlő 7.) Telephelytől számítva a termék pontos címéhez, oda és vissza út.

óradíj: bruttó 9.000 Ft/óra, minden megkezdett fél óra kerül számlázásra.