...Több mint 25 éve irányadó a fitneszben

LÁTOGASSON EL
SZAKÜZLETEINKBE!

OTTHONI FITNESZGÉP SZAKÜZLET

1085 BUDAPEST, JÓZSEF KÖRÚT 83.
TEL: +36 1 267 4921, +36 1 318 7159

KETTLER FITNESZGÉP SZAKÜZLET

1173 BUDAPEST, CSOMAFALVA UTCA 2. A/33-34.
TEL: +36 1 426 1126

PROFESSZIONÁLIS FITNESZGÉP BEMUTATÓTEREM

1173 BUDAPEST, CSOMAFALVA UTCA 2. A/35.
TEL: +36 1 200 4451

Kérdése van?

Tel: +36 1 200 4451, +36 1 267 4921

Telefonon kollégáink H-P: 10:00-18:00 óra között fogadják hívását.

Kérdése van?

Tel: +36 1 200 4451, +36 1 267 4921

Telefonon kollégáink H-P: 10:00-18:00 óra között fogadják hívását.

Hidratálás edzés előtt, közben és után

Íme négy tipp, hogyan maradhatsz fitten az otthonod kényelmében, kiegészítve négy kiváló fitneszgéppel!

Hidratálás edzés előtt, közben és után.

A víz, ami maga az élet

Nagyon sok tényezőt kell figyelembe venni ahhoz, hogy eldöntsük, mikor és mit igyunk. 

Ami biztos, hogy pótolnunk kell a folyadékot, amit elveszítünk, hiszen mint azt mindenki tudja testünk 70% -a víz.

Sokan sajnos csak akkor isznak, amikor már érzik a szomjúságot. Pedig aki szomjúságot érez az már legalább 1% -át elvesztette teste víztartalmából!

Mikor? Mit? Mennyit?

Azt ne felejtsük el, hogy vizet inni sohasem rossz, nem fog béka nőni a hasunkban, ahogy azt nagyanyáink mondták, de túlzásba sem kell esni. Ügyeljünk a megfelelő folyadékmennyiségre és ne csak akkor igyunk ha szomjasak vagyunk.

Az ugrálókötél kitűnő kardio edzéseszköz minden ülőmunkát végző számára. Növelheted vele az állóképességedet, egészséges szinten tartahatod a keringési rendszeredet és hatékonyan égeti a kalóriákat is. Az ülőmunka közben könnyű elhízni, ezért fontos rendszeres kardio edzést végezni. Az ugrálókötéllel való ugrálás nem csak hatékony, de szórakoztató is! Csak néhány perc ugrálással is sokat tehetsz az általános állóképességedért.

Edzés előtt:

Azért iszunk folyadékot, hogy meglegyen a normális folyadék mennyiség és elektrolit ellátás a szervezetünkben, amiből testünk gazdálkodhat. Mellesleg ha edzés előtt iszunk, sokkal nagyobb teljesítményre is leszünk képesek! Nem hiába mondják a “nagyok”, hogy tervezd meg a napjaid, mivel edzés előtt 2 órával ajánlott csak nagyobb mennyiséget inni(5- 6dl). Tipp: Ha sokszor már unjuk a vizet, akkor különböző ízesített szénsavmentes italokkal segíthetünk magunkon, bár minél természetesebb a folyadék, annál jobb.

Edzés közben:

Kis kortyok, nagyobb hatékonyság!

A megfelelő kondíció érdekében még fontosabb a folyadékpótlás. A célja, hogy elkerüljük a 2%- os testtömegvesztést, ami által már a vérmennyiségünk is csökken, így a szívünket sokkal jobban fogjuk terhelni.

Fontos hangsúlyozni, hogy az edzés fajtájától és intenzitásától is függ, hogy mit és mennyit iszunk.

  • 1 óránál rövidebb edzésnél, akár a sima víz is elegendő lehet.
  • 1- 2 órás edzésnél figyelnünk kell izmaink szénhidrát ellátására, így szénsavmentes üdítők fogyasztása is ajánlott.
  • 2 óránál hosszabb mozgás esetén, már az elektrolit ellátásra is figyelnünk kell, így az izotóniás italok lehetnek a legjobb választás.

Tipp: Ha elegendő vizet iszunk, akkor a vizeletünk színe sokkal átlátszóbb és hígabb. A sötétebb szín árulkodik arról, hogy kevés folyadékot fogyasztunk.

Edzés után:

Edzés után a megkönnyebbült érzés közben a legjobban eső dolog egy vízzel hígított fehérjeturmix, ami segít testünknek táplálni izmainkat és elérni a megfelelő izomtömeget.

Ha van lehetőségünk akkor mérjük meg edzés előtt és után is a testsúlyunkat. 

Pótoljuk a glikogént és az elektrolitokat a szervezetünkből, amiben a normál hétköznapi étrend is segíthet.

Tipp: Amennyivel kevesebb a testsúlyunk, annyi liter folyadékot izzadtunk ki az edzés folyamán, ezt a nap hátralevő részében mindenképp pótoljuk másfélszeresen. Ha többet mutat a mérleg, akkor valószínű, hogy túl sok folyadékot ittunk edzés közben.

Egészségünk megóvásához a testmozgás előtt- közben- után elfogyasztott mennyiségen kívül napi 2- 3 liter folyadékra van szüksége szervezetünknek. Ezért nem túlzás a megállapítás, hogy a VÍZ az első számú, legfontosabb élelmiszerünk. Minősége és elfogyasztott mennyisége alapvetően befolyásolja életünket. 

Tipp: Ha tusolás előtt iszol egy pohár vizet, azzal segítesz a szervezetnek a vérnyomás csökkentésében. 

A víz hiányára sokkal érzékenyebben reagál a szervezet, mint bármely szilárd étel megvonására. Étel nélkül néhány hétig, akár 50 napig is képes életben maradni az ember, a víz megvonása azonban már 4-5 nap – nagyon jó egészségi állapot esetén egy hét – alatt végzetessé válhat.