Több, mint 25 éve irányadó a fitneszben –  Látogasson el szaküzleteinkbe

OTTHONI FITNESZGÉP SZAKÜZLET
1085 BUDAPEST, JÓZSEF KÖRÚT 83.
TEL.: +36 1 267 4921, +36 1 318 7159

Kettler fitneszgép szaküzlet
1173 Budapest, Csomafalva utca 2. A/33-34. Tel.: +36 1 426 1126

PROFESSZIONÁLIS FITNESZGÉP BEMUTATÓTEREM
1173 BUDAPEST, PESTI ÚT 237. A/35.
TEL.: +36 1 426 1126

Mell izomcsoportok fejlesztése

A mellkas izomzatát lényegében szinte teljes egészében a Pectoralis major, azaz a fő mellizom adja. A mellizmoknak leginkább a nyomó és tárogató mozdulatok során van szerepe elsősorban, valamint olyankor, amikor felülről lefelé húzzuk a karunkat nagy erővel.

A mellkas középső részén függőlegesen húzódik a Pectoralis minor, azaz a kis mellizom. Ez a fő mellizom alatt húzódik és segíti annak munkáját a különböző nyomó és az áthúzó mozdulatok során. Feladata emellett még a bordák megemelése, valamint a vállak előre és lefelé húzása, ugyanakkor stabilizálja a lapockát, amivel még tovább támogatja a nagy mellizom munkáját.

Ha a mellizom minden adottságát ki akarjuk aknázni, akkor legyen az edzésünkben ferdepados és vízszintes fekvenyomó pados gyakorlat, tárogató gyakorlat és áthúzó gyakorlat. Ezeken belül, hogy kézi súlyzós, vagy lapsúlyos gépes, esetleg szabadsúlyos, már mind részletkérdés. A lényeg az, hogy a mellizmot minden irányból mozgassuk meg azért, hogy megfelelően tudjon fejlődni.

Ideális fitnesz gépek a mellizomzat fejlesztésére:

Haspad, súlyzóspad

Többfunkciós gép

Írjon nekünk

Előrendelés

A fitness-index.hu sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében.